A római szökőkutak története

A római szökőkutak története

A római szökőkutak története sorozatban az első legyen az Örök Város egyik szimbóluma, a legismertebb, a Trevi kút. Egykor itt volt Róma vízellátó központja, itt ér véget az egyik római kori vízvezeték, amely a mai napig vízzel látja el a környéket. De honnan is ered a szökőkút neve? Már a római korban három út találkozott itt, latinul in trivio, ebből lett a Trevi. A szökőkút barokkosan monumentális, azért is hat óriásinak, mert egy igen kicsi tér egyik oldalát foglalja el.

bővebben
A gyönyörű Capri szigete

A gyönyörű Capri szigete

Capri szigete az egyik leggyönyörűbb hely a világon, ezért is igen közkedvelt a gazdag hírességek között is, tavasztól késő őszig turisták tömegei keresik fel. A szigeten található
Anacapri, a 327 m magas hegy.

bővebben
A csodálatos velencei paloták

A csodálatos velencei paloták

A Fondaco dei Tedeschi, azaz a németek kereskedelmi palotája, amely az utóbbi években igen híres, hírhedt lett a nagy talakítás miatt. De kezdjük az elején. A zsibongó, frenetikus életű Velence a Kelet és Nyugat kereskedelmi központja volt, ahova a szélrózsa minden irányából özönlöttek a kereskedők, hogy megkaparintsák a Selyemútról vagy a tenger felől érkező mindenféle értékes, egzotikus árut. Az egyes nemzetek képviselői egyre többen lettek, így a gyűjtőnéven csak németeknek nevezett északi népek is.

bővebben