Stúdiónkról

Stúdiónk, családi vállalkozásként,  30 éve foglalkozik olasz nyelvtanfolyamok szervezésével, az olasz nyelvet pedig több generáció óta oktatjuk. Célunk az olasz-magyar kulturális kapcsolatok elmélyítése, ezen belül is az olasz nyelv tanulásához kívánunk segítséget adni, hiszen meggyőződésünk, hogy a tanulás lehet szórakoztató is, Olaszország pedig kimeríthetetlenül színes világ, amit érdemes közelebbről is megismerni. Az online nyelvórákon túl, sok érdekességről írok a Blogbejegyzésekben, saját fotókkal illusztrálva az adott témát, a gasztronómiától kezdve, az utazáson át, egészen a különleges helyi szokásokig. Facebook oldalunkon pedig naprakész érdekességeket posztolunk, videórecepteket, újsághíreket és az olasz városokat bemutató gyönyörű filmeket. Az általános olasz nyelven kívül gazdasági és idegenforgalmi szaknyelvi órákat, tanfolyamokat is tartunk, nem csak nyelvvizsgára készülőknek. A munkavállalóknak pedig tanácsadással bővített, szaknyelv specifikus kurzusokat, konzultációkat tartunk.

Én magam az olasz nyelvet 28 éve tanítom, olasz nyelvtanári diplomámat az ELTE-n szereztem. Előtte elvégeztem a Külkereskedelmi Főiskola olasz-francia szakfordítói szakát. Rómában töltöttem öt évet, ott a Vatikáni Gergely Egyetemen egy művészettörténeti kurzust is végeztem. Olaszos idegenvezetőként napi kapcsolatban vagyok az olaszokkal, Olaszországgal és az olasz nyelvvel, lehetőségem volt az egész országot bejárni, ezért is tudok a szaknyelveket tanulóknak is hatékony segítséget nyújtani, ráadásul lelkesedésem átragad tanulóimra is, és ez kiváló eredményeiken is meglátszik.

Stúdiónk nevéről. Mi az az Aventinus? Az Aventinus domb Rómában található, a hét domb egyike, amelyre az Örök Város épült. A Tevere folyó és a Circus Maximus között helyezkedik el, gyönyörű rózsakertje van, ott található többek között a Máltai Lovagrend palotája, a gyönyörű V. századi S. Sabina bazilika, és a híres narancsliget is.

 

Vizi Krisztina

a Stúdió vezetője